DAK KARMAYOGI IT 2.0 FINAL TEST Q & A
1. Who can use the Internal Mobile App? 
Answer: BPM/ABPM / DAK SEWAK 
2. Whether Delivery instructions can be updated at the time of booking of mails?
Answer: True 
3. What is the new feature available in Booking Solution? 
Answer: Auto generation of Barcode and address label print 
4. The multiple payment channels available under Booking Solution?
Answer: Cash & QR 
5. Which is the App that will replace Darpan and PMA Apps ?
Answer: IMA 
6. eMo can be directly booked to Branch Office at the time of booking?
Answer: True
7. Which feature is NOT available in the IMA app? 
Answer: HR Module 
8. What is the time limit for rollout process?
Answer: 10 days 
9. How many languages are made available in Dak Sewa App? 
Answer: 23 
10. From the options, which is not a new App in IT 2.0 ?
Answer: Digi post 
11. The new service under Booking Solution available for unregistered item is ?
Answer: Unregistered Track service 
12. Which chatbot assists users during booking in Dak Sewa app ?
Answer: Megha 
13. What does ESS stand for? 
Answer: Employee Self service 
14. Through which platforms can customers raise complaints?
Answer: All 
15. Under IT 2.0, in which module the changes are happening? 
Answer: SAP 
16. Who can authorize post office to work on holidays? 
Answer: Divisional Head 
17. What is the time period of complete rollout plan of IT 2.0 ?
Answer: May-Aug 
18. Which the pilot circle and division for IT 2.0 
Answer: Karnataka - Mysore 
19. What is the new feature available in Booking Solutions( IT 2.0) ? 
Answer: Auto generations of Barcode and Address Label Print 
20. Who is blocked from login during leave? 
Answer: Mapped employee 
Website Link : https://dakkarmayogi.gov.in/doptrg/ 

 
 
 
1 Comments
4Th ANSWSER CASH, QR CODE AND CHEQUE
ReplyDelete8TH Answer 15 days